Jari-Matti Latvala johtaa joukkonsa mahdottomaan tehtävään Chilessä – ”Viime vuonna opimme, että…”

Jari-Matti Latvalan johtama Toyotan WRC-talli on tukalassa tilanteessa rallin MM-sarjassa.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kreikan MM-rallin fiaskon jälkeen arkkivihollinen Hyundai on karannut valmistajien sarjassa jo 35 pisteen päähän. Täksi kaudeksi muuttuneen uuden pistejärjestelmän myötä tuota eroa on todella vaikea kuroa enää kiinni, kun ajamatta on kolme MM-rallia.

Hyundailta vaaditaan melkoista mahalaskua jäljellä olevissa osakilpailuissa, jotta Toyota voisi vielä nousta merkkimestariksi. Toyotan päämaja Japanissa kuitenkin vaatinee, että Latvala poppoineen yrittää loppuun asti, vaikka tehtävä tuntuu mahdottomalta. Kreikan rallin jälkeen Latvala ehti jo heittää pyyhkeen kehään lopullisesti tämän kauden osalta, mutta on sittemmin pehmentänyt puheitaan.

Tällä kertaa Latvala korostaa, että nyt tähtäin on enimmäkseen kisojen voittamisessa. Ensimmäisen jäljellä olevista mahdollisuuksistaan Toyota saa tänä viikonloppuna Chilessä.

– Meidän tiimimme on todella motivoitunut, että saisimme hyvän tuloksen Chilestä. Elfynin (Evans), Sebastienin (Ogier) ja Kallen (Rovanperä) myötä meillä on todella kova kokoonpano voittotaisteluun, Latvala tähdentää.

– Pätkät Chilessä ovat yleisesti ottaen nopeita ja jouheita. Sen pitäisi sopia meidän kuskeillemme sekä autollemme hyvin. Viime vuonna opimme, että rengaskuluma voi olla todella suurta, joten siihen meidän on keskityttävä tarkoin.

Neljännessä Toyotan Rally1-autossa Chilessä nähdään Sami Pajari, joka ajaa uransa toisen kilpailun ykkösluokan autolla. Debyytti Suomen MM-rallista toi heti komean neljännen sijan elokuun alussa.

– Sami pystyy nyt rakentamaan Suomen kokemuksen päälle. Siellä hän onnistui erinomaisen hyvin. Nyt hän pääsee kokemaan Rally1-auton hieman erilaisissa olosuhteissa ja saa sitä kautta rakennettua kokemusta, Latvala summaa.

– Jos kaikki menee hyvin, voivat Chilen tiet sopia Samille erinomaisesti. Silloin näemme varmasti jälleen häneltä kovan tuloksen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat