Toyota olisi voinut käyttää Kalle Rovanperää pelinappulana – tähtikuski selvitti tilannetta

Toyotan WRC-tiimi juhli huipputulosta viime viikonloppuna ajetussa Chilen MM-rallissa.
Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä
Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans toivat Toyotalle arvokkaan kaksoisvoiton Etelä-Amerikassa. Lisäksi Rovanperä ja lauantaina keskeyttänyt Sebastien Ogier pitivät huippuvauhtia supersunnuntain pätkillä ja takasivat Toyotalle täydellisen 55 pisteen potin.

Hyundailla oli ennen Chilen sorarallia tuntuva 35 pisteen etumatka Toyotan merkkimestaruustaistossa. Nappisuorituksella Toyota kuitenkin puolitti Hyundain johdon 17 pisteeseen.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet kokonaisuudessaan täältä.

– Toivossa on aina hyvää elää, mutta tänä viikonloppuna talli teki loistavan työn. He tarjosivat meille todella nopean auton, mikä muuntui upeaksi tulokseksi, Evans kiitteli.

– Voin olla onnellinen, että olin mukana tässä. Ja tämä ehdottomasti auttaa mestaruustaistossa.

Evans ajoi pitkään Chilen MM-rallin kärjessä, mutta lauantai-iltapäivänä tallikaveri Rovanperä rynnisti edelle sumussa ajetuilla pätkillä. Sen jälkeen Evans ei enää kyennyt haastamaan suomalaistähteä.

– Tiimin kannalta tämä meni hyvin, mutta omalta kannaltamme olisimme tietenkin halunneet voittaa. Vahinko tapahtui jo lauantaina iltapäivällä, joten näin kävi tällä kertaa, totesi Evans, joka yrittää edelleen saalistaa kauden avausvoittoaan.

Toyotalla olisi ollut mahdollisuus tehdä kova taktinen veto lauantai-iltana, jolloin isot ehdolliset pisteet olivat jaossa. Kalle Rovanperä olisi pystytty taktikoimaan aikarangaistuksella Evansin taakse tuloslistalla, jotta walesilainen olisi saanut kolme pistettä enemmän tililleen.

Evansin mukaan tällaisesta mahdollisuudesta ei käyty edes keskusteluita.

– Tiimillä on selkeä kanta tallimääräyksiin. Emme odota mitään muuta. Se on reilua kaikille, joten asia on sitä myöten kunnossa, Evans selvitti.

Evansilla on yhä teoreettiset saumat mestaruustaistossa, mutta hän on jäänyt MM-sarjaa johtavasta Hyundain Thierry Neuvillesta jo 46 pistettä. Hänen edellään taulukossa ovat myös Hyundain Ott Tänak ja tallikaveri Sebastien Ogier.

Kaudesta on ajamatta enää kaksi osakilpailua, joten käytännössä Evansin saumat mestaruuteen ovat lähes olemattomat.

Lue myös nämä