Ott Tänakilta merkittävä huomio tulevasta MM-rallista

Hyundain Ott Tänak starttaa kauden toiseksi viimeiseen MM-ralliin Keski-Euroopassa sarjan toiselta sijalta.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Virolaiskuski on kuitenkin myöntänyt, että mestaruutta hän ei enää varsinaisesti tavoittele, sillä tallikaveri Thierry Neuvillen etumatka on muhkeat 29 pistettä. Neuville on lisäksi osoittanut sellaista varmuutta tällä kaudella, että todennäköisyydet ovat belgialaisen uran ensimmäisen tittelin kannalla.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä!

Varmaa kuitenkin on, että Tänak hyökkää, mikäli Neuville kohtaa epäonnea tulevana viikonloppuna Tshekin, Saksan ja Itävallan alueilla ajettavassa kisassa. Päätähtäin on kuitenkin valmistajien MM-sarjan mestaruuden varmistamisessa.

– Valmistajien sarja on mielenkiintoisessa tilanteessa. Meidän tavoitteemme on ajaa maksimipisteet ja antaa lisää painetta vihollisillemme, Tänak uhoaa.

Viime kaudella Keski-Euroopan rallissa voittoa juhli Neuville ja Tänak säesti kolmannella sijalla. Mikäli Tänak mielii venyttää Neuvillen mestaruusjuhlia kauden päätöskisaan Japaniin, on Tänakin oltava tiimikaverinsa edellä tulevassa kisassa.

– Minä nautin Keski-Euroopan rallin tyyppisestä tiestöstä eniten kaikista asvalttiralleista. Nyt monet osuudet ovat täysin uusia, joten luvassa on mielenkiintoinen ralli, Tänak arvelee.

– Viime vuonna lähtöpaikalla oli iso merkitys ensimmäisenä päivänä, koska märkä keli teki tiestä koko ajan liukkaamman ja likaisemman, mitä enemmän autoja meni. Sääolosuhteilla on jälleen kriittisen tärkeä rooli viikonlopun kulussa.

Keski-Euroopan MM-ralli on mielenkiintoinen kilpailu WRC-karkeloissa. Koska pätkiä on kolmen eri maan alueella, on myös tienpinta vaihteleva.

– Itävallassa ja Saksassa tiestö on hyvin samankaltaista, kun tiet menevät peltojen keskellä ja risteyksiä on paljon. Tshekissä taas pätkät menevät metsien keskellä, asvaltti on rikkinäistä monissa kohtaa ja leikkauksia on paljon.

Keski-Euroopan MM-ralli starttaa testierikoiskokeella lähellä Prahaa torstaiaamuna. Iltapäivällä Prahassa ajetaan myös yleisöerikoiskoe, kunnes ensimmäinen metsäpätkä kaasutellaan Klatovyn kaupungissa illalla.

Yhteensä kisassa on luvassa 18 pikataivalta, joille mittaa kertyy reilut 300 kilometriä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat