WRC-tallipomo ylsi historialliseen saavutukseen – teki tiukan linjauksen juhlimisesta

Hyundai ajoi tuloksellisesti vahvan viikonlopun Keski-Euroopan MM-rallissa.
Thierry Neuville & Cyril Abiteboul. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Thierry Neuville ei pystynyt lopulta vielä varmistamaan kuljettajien maailmanmestaruutta, mutta valmistajien mestaruustaistelussa Hyundai säilytti vahvan niskalenkin Toyotaan. Tallien välinen piste-ero on ennen Japania 15 pistettä.

Keski-Euroopassa varmistui kuitenkin jo se, että tämän kauden päätteeksi Hyundai-kuljettaja juhlii kuljettajien maailmanmestaruutta. Mestarin nimi on joko Neuville tai Ott Tänak. Toyotan Sebastien Ogier ja Elfyn Evans ovat menettäneet nyt jo teoreettisetkin mahdollisuudet mestaruuteen. Neuville johtaa kuljettajien MM-sarjaa 25 pisteen erolla ennen kauden päättävää Japanin rallia.

– Ensinnäkin tietysti me voitimme tämän rallin. Se oli todella merkittävää, joten haluan lähettää suuret onnittelut tiimille. Pysyimme hyvin keskittyneitä hyvin vaikeissa olosuhteissa, Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul sanoi Rallit.fille.

– Paljon oli menetettävää Thierryn ja Ottin osalta. Mutta kuten näimme, niin hän oli vain suorittamassa täällä tehtävää. Se oli hyvä nähdä. Totta kai Ogier teki virheen, mutta yhtä selvää oli myös se, että häntä painostettiin tekemään se virhe, Abiteboul jatkoi.

Abiteboul tekee tällä kaudella historiaa Hyundain tallipäällikkönä. Hänestä tulee korealaisvalmistajan ensimmäinen tallipomo historiassa, joka on pystynyt luotsaamaan tallinsa kuljettajien maailmanmestariksi.

– Yksi tavoite on nyt jo saavutettu. Hyundai-kuljettajasta tulee kauden päätteeksi maailmanmestari, ja se on jotain, mitä tiimi ei ole pystynyt vielä tähän mennessä saavuttamaan näiden kuluneen 11 vuoden aikana. Joten se on tietysti todella hienoa, Abiteboul kehui.

Juhlat saavat kuitenkin vielä odottaa. Kuohujuomat saavat olla vielä Japanin rallin loppuun saakka viilentymässä.

– Emme tietenkään voi vielä juhlia. Tarvitsemme sen mestarin nimen ensin ja sitä meillä ei vielä ole. On tietysti mahdotonta juhlia kuljettajien mestaria ilman, että se kuljettaja on niissä juhlissa mukana. Mutta tämä on tietysti tärkeä ja hieno merkkipaalu tämän tiimin historiassa. Palaamme siihen, kun olemme hieman saaneet palautua ensin. Tämä on ollut pitkä ja uuvuttava viikonloppu, Abiteboul linjasi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat