EK12: Jari-Matti Latvala hyökkäsi armeija-alueella – ”Olen yllättynyt”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Jari-Matti Latvala kirjautti kolmanneksi nopeimman ajan Saksan MM-rallin 12. erikoiskokeella ja saavutti edellään olevia Kris Meekeä ja Sebastien Ogieria.

Latvala jäi vain 1,1 sekuntia Toyota-tallikaverinsa Ott Tänakin pohja-ajasta Baumholderin armeija-alueen lyhyemmällä pätkällä. Edelle ehti myös Hyundain Thierry Neuville, joka käy tiukkaa vääntöä kisan kärjessä Tänakia vastaan.

– Olen yllättynyt, koska se ei tuntunut erityisen hyvältä vedolta, Latvala äimisteli WRC All Liven lähetyksessä.

Latvala on kokonaistilanteessa viidentenä, mutta hän nousi 4,7 sekunnin päähän kolmantena ajavasta Ogierista. Meeke on asvalttirallissa neljäntenä 1,4 sekuntia suomalaisen edellä.

Katso alta kooste lauantaiaamupäivän tapahtumista. Videolla muun muassa Esapekka Lapin spinnaus ojaan. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,277507″ ap mute ]

Citroenin Esapekka Lappi sijoittui erikoiskokeella yhdeksänneksi 7,3 sekuntia Tänakin pohjista jääneenä. Kokonaistilanteessa hän on sijalla kahdeksan.

– Meillä oli yksi raju alastulo hypystä, se teki kipeää, Lappi sanoi.

Tänak jatkaa kilpailun kärjessä, mutta toisena ajava Neuville on vain 5,6 sekuntia perässä.

Seuraavaksi Baumholderissa ajetaan Panzerplatten pitkä erikoiskoe, jolla on mittaa peräti 41 kilometriä. Lauantain ohjelmassa on kaikkiaan jäljellä kolme erikoiskoetta.