EK13: Kalle Rovanperä otti takkiin palkintotaistossa – ”En voi tehdä paljon enempää”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT

Toyotan Kalle Rovanperä ei yltänyt muiden Toyota-kuskien vauhtiin Belgian MM-rallin lauantain iltapäivän ensimmäisellä erikoiskokeella.

Rovanperä taipui tallikaveri Elfyn Evansille 4,5 sekunnilla. Walesilainen vankisti asemiaan kisan kolmannella sijalla. Ero Rovanperään on nyt 6,8 sekuntia.

– Eilenkin hävisin pätkien alussa aika paljon. Nyt tuntui kuitenkin ihan hyvältä. En tiedä, mistä ero tuli. En voi tehdä paljon enempää.

Hyundain Thierry Neuville jatkaa kilpailun kärkitilalla. Ero toisena olevaan tallikaveri Craig Breeniin on nyt viisi sekuntia.

– Pätkä meni hyvin. Veto oli puhdas, enkä ottanut riskejä. Ajoin vain hyvällä rytmillä. Meidän pitää kontrolloida vauhtia Toyota-kuskeihin nähden, sillä tarvitsemme isot pisteet valmistajien sarjaan, Neuville summasi WRC All Liven lähetyksessä.

– Vaikeaa oli. On helppo tehdä virhe, joten keskityin vain pitämään auton tiellä, Breen puolestaan totesi.

Toyotan Sebastien Ogier on rallissa viidentenä ja Hyundain Ott Tänak kuudentena. Ogier löysi vauhtia 13. erikoiskokeella kirjauttamalla pätkälle pohjat. Samalla ranskalaismestari nousi 5,8 sekunnin päähän Rovanperästä.

Belgiassa ajetaan lauantaina vielä kolme erikoiskoetta. Kisa päättyy sunnuntaina.

Katso alapuolelta kooste Belgian MM-rallin lauantaiaamun erikoiskokeiden tapahtumista. Kisan tilanne videon jälkeen.