EK18: Tänak avasi aamun pohja-ajalla – ”Minä vain nautiskelen ajamisesta”

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Toyotan Ott Tänak on vajaan 30 ek-kilometrin päässä kauden kuudennesta voitosta rallin MM-sarjassa. Tänak avaus sunnuntaiaamun pohja-ajalla reilun kymmenen kilometrin mittaisella Alwenin erikoiskokeella.

Kisassa toisena oleva Hyundain Thierry Neuville jäi Tänakista vain kymmenyksen. Virolaisen johtoasema on 11,1 sekuntia.

– Auto on todella hyvä ajaa ja balanssi on kohdallaan. Minä vain nautiskelen ajamisesta, MM-sarjaa johtava Tänak totesi Alwenin erikoiskokeen maalissa WRC All Liven lähetyksessä.

– Minun pitää yrittää. Aika oli hyvä Sebiin verrattuna, mutta Ott on nopea, Neuville puolestaan sanoi.

Citroenin Sebastien Ogier on taipumassa kolmannelle sijalle. Ranskalainen jäi Alwenissa pohjista 4,2 sekuntia ja on nyt reilut kymmenen sekuntia toisena olevaa Neuvillea perässä.

Katso videolta parhaat palat Walesin MM-rallin lauantain erikoiskokeilta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,283918″ ap mute ]

– Yritetään nyt vain päästä maaliin. En usko, että voimme saavuttaa edessä meneviä, Ogier myönsi.

Rallissa neljäntenä on Toyotan Kris Meeke. Viidettä sijaa pitää hallussaan Hyundain Andreas Mikkelsen ennen Ford-kuski Elfyn Evansia.

Skodan Kalle Rovanperä on lähellä maailmanmestaruutta WRC2 Pro -luokassa. Rovanperä johtaa luokkaa ylivoimaisesti ennen neljää viimeistä erikoiskoetta. Yleiskilpailussa nuori suomalainen on yhdeksäntenä.

Walesin MM-rallin tilanne 18/23 ek:n jälkeen: