Jari Huttuselta tasapainoinen suoritus Suomen MM-rallissa – yksi rengasrikko hidasti matkaa

Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuvat Jarkko Ruotsalainen

Hyundai-kuljettaja Jari Huttunen jatkoi hyvien sijoitustensa sarjaa Jyväskylän MM-rallissa, kun hän sijoittui WRC2-luokan toiseksi tämän vuoden kilpailussa.

Vuoden 2017 luokkavoitto ja viime vuoden kakkossija saivat nyt seurakseen toisen sijan, sillä Huttunen ajoi sunnuntaina rallin maaliin 14 sekuntia venäläisen Skoda-pilotti Nikolai Grjazinin jälkeen. WRC2-luokan kolmanneksi ajoi Ruotsin Johan Kristoffersson Volkswagenilla. Kalle Rovanperä oli nopein R5-luokan kuskeista, mutta nuori suomalainen ajoi WRC2 Pro -luokassa.

Kilpailun kuluessa Huttunen ajoi kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa WRC2-luokan erikoiskoepohjat kolme kertaa. Hänen matkantekoaan rallin aikana hidasti rengasrikko kisan seitsemännellä erikoiskokeella. Huttunen jäi tuolla erikoiskokeella luokan pohja-ajasta 53 sekuntia. Maalissa hän oli tyytyväinen suoritukseensa.

– Lopputulos on hyvä ja olen ihan tyytyväinen omaan ajooni. Mielestäni tämä kisa meni ajollisesti paremmin kuin viime vuonna, mutta silloin selvisimme ilman rengasrikkoa, joka tänä vuonna maksoi meille liikaa aikaa. Sille ei oikein voinut mitään, sillä ajourassa oli kivi, johon osuimme ja vasen takarengas hajosi, Huttunen sanoo.

Katso alta kooste WRC2- ja WRC2 Pro -luokkien kisasta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,274755″ ap mute ]

Huttusen ja Lukan kisa alkoi Harjun erikoiskokeen viidennellä sijalla. Perjantaina he nousivat nopeasti luokassa toiselle sijalle, kunnes rengasrikko verotti aikaa sen verran, että päivän päätteeksi he olivat luokan neljäntenä. Lauantain aikana he nousivat WRC2-luokan toiselle sijalle ja pitivät sijoituksen sunnuntaina.

– Kisa sujui rengasrikkoa lukuun ottamatta suunnitellusti. Etenkin lauantain aamulenkillä vauhtimme oli kohdallaan ja suosikkipätkäni Päijälä sujui ensimmäisellä ajokerralla hyvin. Seuraavasta rallista minulla ei tässä vaiheessa ole vielä tietoa.