Jari Huttusen ensimmäisen kisa Fordilla toi luokkavoiton MM-rallissa – Marcus Grönholm antoi puhtaat paperit suojatilleen

Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Jari Huttunen voitti WRC2-luokan kauden viimeisessä rallin MM-osakilpailussa Italian Monzassa.

Virheettömän kisan ajaneen Huttusen voittomarginaali toiseksi ajaneeseen Norjan Andreas Mikkelseniin oli 47 sekuntia. Perjantain jälkeen luokassa toisena ollut Huttunen nousi luokan kärkeen lauantaiaamuna, kun bolivialainen Marco Bulacia ajoi ulos.

Aikaeroa takana olleeseen Mikkelseniin oli niin paljon, että Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka keskittyivät ajamaan tasaisesti ja virheitä vältellen maaliin.

Vuodesta 2017 alkaen Hyundailla kilpaillut Huttunen hyppäsi Monzassa ensimmäistä kertaa M-Sport Fordin riveihin ja heti ensimmäinen kisa Ford Fiesta Rally2 -autolla toi hyvän tuloksen.

– WRC2:n voitto on totta kai hyvä, mutta aikaero nopeimpiin R5-autoihin oli liian iso. Uusi auto osui koko ajan paremmin käteen. Se on hyvän tuntuinen ja ennen kaikkea rauhallinen ajettava. Parempiin pätkäaikoihin on aineksia, mutta sen eteen on vielä töitä edessä, Huttunen kertoi tiedotteessaan.

Edellisen kerran Ford on juhlinut WRC2-luokan osakilpailuvoittoa reilut kaksi vuotta sitten Turkin MM-rallissa. Huttunen pääsi uuden tallin kanssa nopeasti sinuiksi ja brittitiimin toiminta sai häneltä kiitosta.

– Tiimissä oli rento fiilis ja kaikki sujui heidän kanssaan hienosti koko kisaviikon ajan. Sunnuntaina pieni tekninen ongelmakin selvitettiin nopeasti. Pidän tämän rallin kaikista erikoiskokeista, myös Monzan moottoriradan ympäristöön tehdyistä, joten tämä oli hyvä tapa päättää kausi.

Kaudella 2021 Huttunen ajoi WRC2-luokan voittoon kolme kertaa ja alla oli aina eri auto. Kesäkuussa Sardiniassa hän voitti Hyundai i20 R5:llä, elokuussa Belgiassa voitto irtosi Hyundai i20 Rally2 -auton debyyttikilpailussa ja nyt vuorossa oli Ford Fiesta Rally2.

Kolmen voittonsa myötä Huttunen sijoittui WRC2-luokan MM-pisteissä kolmanneksi. Luokan mestaruuden vei norjalainen Mikkelsen ennen maanmiestään Mads Östbergiä.

Huttusen manageri, rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm seurasi mielenkiinnolla suojattinsa suoritusta uudella automerkillä.

– Tämä oli Jarilta järkevä ajo. Auto vaatii vielä totuttelua, sillä pätkäajat eivät olleet sitä normaalia Jaria, johon olemme tottuneet. Ensi kauden suunnitelmat selviävät myöhemmin, Grönholm sanoi.

Katso alta kooste WRC2-luokan kisasta Monzan MM-rallissa.