Kalle Rovanperän toinen ratakisa takana – suomalaistähdelle puhtaat paperit debyytistä

Kalle Rovanperä nappasi viidennen sijan uransa toisesta ratakilpailusta Porsche Carrera Cup Benelux -sarjassa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Porsche Carrera Cup Benelux

Rallimestari Rovanperän rataura käynnistyi lauantaina komealla nelostilalla kisaviikonlopun ensimmäisessä kisassa Hollannin Zandvoortissa. Sunnuntain kilpailuun Rovanperä starttasi kuudennesta ruudusta ja pystyi lopulta petraamaan sijoitustaan yhdellä pykälällä puolituntisen kisan aikana.

Rovanperä kuittasi edeltään startanneen Niels Langeveldin heti lähdössä. Pian startin jälkeen radalle tuli turva-auto ruotsalaisen Robin Knutssonin ajettua ulos.

Porsche-letka körötteli ensimmäiset kymmenen minuuttia turva-auton takana, kunnes päästiin jälleen vauhtiin. Rovanperä yritti pariin otteeseen hiillostaa neljäntenä ajanutta Sacha Nordenia, mutta suomalainen ei pystynyt parantamaan sijoitustaan.

Rovanperä ei löytänyt toisessa kilpailussaan samanlaista liitoa kuin lauantain kisassa. Viikonlopun avauskisassa RedAnt Racingia edustava Rovanperä ajoi nopeimman kierrosajan 1.38,219, josta hän jäi sunnuntaina noin 0,4 sekuntia vauhdikkaimmalla kierroksellaan.

Belgialainen Benjamin Paque kuittasi sunnuntain kisan voiton ennen hollantilaista Dirk Schoutenia. Paque kuittasi paalupaikalta startanneen Schoutenin heti lähdössä, eikä sen jälkeen luopunut ykköspaikasta. Paul Meijer ajoi kolmanneksi.

Rovanperä jäi tällä kertaa kärjestä 12 sekuntia. Lauantaina hänen eronsa kärkeen oli seitsemän sekuntia. Kaikkiaan suomalaistähden suorituksia voi pitää loistavina, sillä hänellä oli alla vain pari lyhyttä testiä ennen debyyttiään.

Rovanperä kilpailee seuraavan kerran Porsche Carrera Cup Benelux -sarjassa heinäkuun alussa Imolan radalla Italiassa. Pari viikkoa myöhemmin hän palaa Toyotan Rally1-autoon Latvian MM-rallissa.