Koski-Lammi vei voiton Laitilassa – ”Oli haastava kilpailu”

Juho Koski-Lammi. Kuva: Pekka Mäkinen/AKK

Kauden neljäs rallin Suomen Juniorimestaruussarjan osakilpailu Laitilassa päättyi Juho Koski-Lammin juhliin. Erityisesti vahva kolmas erikoiskoe johdatti nuorukaisen ylivoimaiseen voittoon.

Voittoa juhli jälleen sarjaa johtava Juho Koski-Lammi (JaMoKe/UA), joka oli kärkitaistossa heti alusta alkaen. Kuljettajalla oli kilpailuun lähdettäessä hieman autoon liittyviä huolia, eikä viikonloppu alkanutkaan täysin ongelmitta.

– Ensimmäisillä pätkillä oli hieman ongelmia jarrujen kanssa, minkä takia ei pystynyt ihan täysiä menemään, Koski-Lammi kertoo.

Ensimmäisillä erikoiskokeilla suuria eroja ei päässyt syntymään, mutta kilpailun isoin käänne nähtiin kolmannella erikoiskokeella. Kilpailun pisimmällä erikoiskokeella Koski-Lammi ajoi pohjat peräti 18,4 sekunnin erolla Jaakko Tullaan. Kun Tulla joutui keskeyttämään erikoiskokeen jälkeisellä tauolla, ero taaksepäin oli yli 20 sekuntia.

– Kolmannelle pätkälle saatiin jarruja pelaamaan sen verran, että alkoi tuntua hyvältä. Pätkä tuntui muutenkin hyvältä ja autolle sopivalta, voittaja kertaa.

Selvä kaula antoi Koski-Lammille mahdollisuuden pieneen vauhdin säätelyyn, mutta loput kilpailusta ei mennyt körötellessä. Kahden viimeisen erikoiskokeen hyvä vauhti toi voiton 52,7 sekunnin erolla Jussi Nordbergiin (RauUA).

Viimeinen erikoiskoe tarjosi myös dramatiikkaa, kun päätöspätkälle toisena lähtenyt Valtteri Kauhanen ajoi ulos. Näin kolmanneksi sijoittui Toni Jalava (THU-TEAM).

– Oli haastava kilpailu ja kovia paikkoja. Ei pettänyt ennakko-odotuksia, Koski-Lammi naureskelee.

Rallin Suomen Juniorimestarussarja jatkuu kauden viidennellä ja viimeisellä osakilpailulla, Jari-Pekka Rallilla, Heinolassa 22. syyskuuta.