Latvala teki virheen – ”Nyt voimme ottaa rennommin”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Jari-Matti Latvala luopui voittotaistelusta Sardinian MM-rallin 17. erikoiskokeella, jolla Toyotan suomalaispilotti teki muutaman sekunnin maksaneen virheen.

Kisassa toisena ajava Latvala sammutti autonsa tiukassa neulansilmämutkassa ja jäi lopulta 15,4 sekuntia Dani Sordon pohja-ajasta. Kilpailua johtava Ott Tänak löi suomalaisen 6,7 sekunnilla ja kasvatti johtonsa 25,5 sekuntiin.

– Mutkassa oli isommat urat kuin olin odottanut, ja sitten painoin vahingossa stop-nappulaa startin sijaan. Menetimme siinä ehkä viisi sekuntia, Latvala jutteli pikataipaleen maalissa.

Latvala oli tykittänyt aamun ensimmäisellä erikoiskokeella kovan pohja-ajan, mutta päivän toisen pätkän jälkeen hän ei enää unelmoinut voitosta.

– Tällaista tämä on, tein parhaani. Nyt voimme ottaa rennommin, Latvala hymyili.

Latvalan tallikaverit Esapekka Lappi ja Juho Hänninen jatkavat sorarallissa sijoilla neljä ja viisi.

Sardinian MM-rallissa ajetaan vielä kaksi erikoiskoetta. Kilpailun päättävä Power Stage alkaa kello 13.18 Suomen aikaa.