Rallimestaruus huipentui huikeaan kamppailuun – Asunmaalle täyspotti!

Teemu Asunmaa (oik.) ja Jani Salo kuittasivat mestaruuden. Arkistokuuva: Markus Mäki

Rallin SM-kausi huipentui huikeaan kamppailuun Teemu Asunmaan ja Juhan Salon välillä lauantaina. Asunmaa nappasi lopulta uransa toisen SM1-luokan mestaruuden tiukan sekuntitaiston päätteeksi.

Asunmaa kuittasi rallin voiton 7,2 sekunnin erolla Saloon. Asunmaa oli perjantain iltapätkien jälkeen 20 sekunnin päässä kilpakumppanistaan, mutta hän kiri lauantain erikoiskokeilla Salon edelle ja lopulta voittoon.

– Aika paljon oli aamulla eroa, mutta saimme hyvän lyönnin päälle. Itse pistin tilanteen vaikeaksi, mutta itse sain sen korjattua, Asunmaa sanoi rallin SM-sarjan Facebook-lähetyksessä.

Asunmaa otti Suomen mestaruuden lopulta 6,5 pisteen turvin. Kauden finaalirallia pitkään johtanut Emil Lindholm varmisti pronssisijan ajettuaan kuudenneksi Salon ja Turun seudulla.

Seuraa Rallit.fitä Facebookissa ja tiedät, mistä rallimaailmassa puhutaan!

Jari Ketomaa sijoittui kolmanneksi kauden päätösrallissa. SM1-luokan pisteissä hän oli neljäs.

Yleiskilpailussa neljänneksi sijoittunut Ville Hautamäki oli kisan nopein SM2-luokan kuljettaja. Luokan mestaruus meni kuitenkin Esa Ruotsalaiselle, joka löi Hautamäen 5,5 pisteellä.

Heikki Koski-Lammi ajoi voittoon SM3-luokan kilpailussa ennen Aleksi Röyhkiötä. Luokan mestaruus meni vasta 17-vuotiaalle Sami Pajarille. Jesse Turunen puolestaan voitti SM4-luokan tittelin.

Kilpailun piristysruiske oli Juhana Raitanen, joka on tullut tunnetuksi viime kauden SM1-luokan mestarin Eerik Pietarisen kartanlukijana. Raitanen osallistui kilpailuun Skoda Fabia R5 -autolla ja ajoi kaksi pohja-aikaa. Raitaselle tuli kisassa kaksi rengasrikkoa, mutta siitä huolimatta hän ajoi viidenneksi.