Upeaa Juha Rytkönen! Toinen sija MM-debyytissä, Grönholm neljäs

Kouvolan rallicross
Johan Kristoffersson voitti Kouvolan MM-rallicrossin lauantain kisan ennen Juha Rytköstä. Kuva: FIAWorldRallyCross.com

Hyundain i20 Supercarilla Kouvolan MM-rallicrosseihin osallistuva Juha Rytkönen teki huiman debyytin lajin korkeimmalle tasolle lauantaina.  Rytkönen nappasi toisen sijan ruotsalaisen Johan Kristofferssonin takana.

Rytkönen voitti näytöstyyliin oman välieränsä ja pääsi finaaliin eturivistä. Samasta välierästä finaaliin selvisivät myös Kevin Hansen ja Timo Scheider. Ford-kuski Jere Kalliokoski oli välierän neljäs ja jäi viimeisenä ulos finaalista. Samasta erästä rannalle loppukilpailusta jäi muun muassa viime sunnuntaina Höljesissä voittoa juhlinut Mattias Ekström.

Hyundain Niclas Grönholm puolestaan joutui finaalissa takariviin, kun hän oli ensimmäisen välierän kolmas. Voittoon erässä ajoi ylivoimaisesti Volkswagenin Kristoffersson ennen Timmy Hansenia.

Finaalissa Kristoffersson kiihdytti heti kärkeen, mutta Rytkönen seurasi kannassa. Kristoffersson ajoi lopulta selvään voittoon ja Rytkönen upeasti toiseksi. Ennen viimeistä kierrosta Rytkönen oli vielä kolmantena, mutta onnistui kuittaamaan Peugeot-kuski Timmy Hansenin ruotsalaisen kurvattua lopussa jokerilenkille.

Grönholm sen sijaan ei aivan ehtinyt Hansenin edelle, vaan tuli maaliin neljäntenä aivan Hansenin takapuskurissa kiinni. Viidennen sijan nappasi Seatin Timo Scheider ennen Peugeotin Kevin Hansenia.

Kristofferssonille Kouvolan ensimmäinen osakilpailu oli täydellinen. Ruotsalainen vuosien 2017 ja 2018 maailmanmestari voitti kaikki erät.

Kouvolassa ajetaan sunnuntaina vielä toinen osakilpailu.