Venäjän rallitoivo antoi kovan näytteen – konkarilta isot kehut: ”Hän järjesti uskomattoman esityksen”

Nikolai Grjazin
Nikolai Grjazin. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH

Venäläiskuljettaja Nikolai Grjazin ajoi ylivoimaiseen voittoon Tshekin rallisarjan avausosakilpailussa viikonloppuna.

Grjazin johti Valasska-rallia 20 sekunnilla avauspäivän neljän erikoiskokeen jälkeen. Päätöspäivänä Grjazinin vauhti kiihtyi ja hän otti voiton lopulta 46,4 sekunnin marginaalilla.

Volkswagen Polo R5 -autolla kilpailevalla Grjazinilla ei ollut vastassaan ketä tahansa kuljettajia. Valasska-rallin kakkossija meni Skodan pitkäaikaiselle luottokuljettajalle Jan Kopeckylle, ja kolmossijan kuittasi EM-sarjan vuoden 2019 junioriluokan mestari Filip Mares.

Asvaltilla ajettu Valasska-ralli toimi Grjazinille hyvänä harjoituskisana ennen huhtikuun Kroatian MM-rallia.

– Voitimme, joten olemme totta kai tyytyväisiä. Meille oli tärkeää saada startti ennen Kroatian MM-osakilpailua. Nopeat erikoiskokeet muistuttivat Barum-rallia, jossa olemme ajaneet aiemmin, Grjazin sanoi.

– Pätkät olivat haastavia. Jos koko Tshekin rallisarja on tällainen, täällä ei ole helppoa, venäläistoivo kuvaili.

Rallin MM-sarjassa WRC2-mestaruuden vuonna 2018 voittanut Kopecky, 39, ei voinut kuin nostaa hattua 23-vuotiaalle rallivoittajalle. Kisassa ajettiin kymmenen erikoiskoetta, joista Grjazin voitti kahdeksan.

– Grjazin ansaitsee isot onnittelut. Hän järjesti uskomattoman esityksen, Tshekin rallisarjan moninkertainen mestari sanoi.

Kopecky kävi kovan kamppailun kakkossijasta Maresia vastaan. Tshekkikonkari otti hopeatilan lopulta 3,7 sekunnin erolla.

– Arvioin kisani positiiviseksi, mutta en valehtele, että olisin iloissani. Kakkossija jäi meiltä täpärästi saamatta – meidän olisi pitänyt löytää ne neljä sekuntia, Mares harmitteli.

Grjazin kilpailee seuraavan kerran 22.-25. huhtikuuta, jolloin Kroatia isännöi ensimmäistä kertaa MM-rallia. Kroatiassa ajetaan asvalttiteillä Zagrebin ympäristössä.