WRC-tähti selvitti rajun tunnemyrskyn ja ajoi toiseksi, kartturi kuoli 11 vuotta sitten samassa rallissa

Craig Breen. Kuva: ACI Sport

Hyundain WRC-tiimistä tuttu Craig Breen teki tunteikkaan paluun Sisilian saarelle viikonloppuna.

Breen ajoi kohtalokkaasti ulos tieltä Targa Florio -rallissa vuonna 2010. Tuolloin irlantilaisen kartturina toiminut Gareth Roberts sai surmansa törmäyksessä tiekaiteeseen. Breen palasi Sisiliaan 11 vuoden tauon jälkeen, mutta haave voitosta legendaarisessa rallissa jäi pienestä kiinni.

Breenin kartturina on viime vuosina toiminut MM-sarjassa Paul Nagle. Sisiliassa Nagle ei kuitenkaan istunut Breenin vieressä, vaan nuotti luki sen sijaan belgialainen Louis Louka.

Italialainen Giandomenico Basso ajoi Targa Florio -rallin voittoon niukalla 2,4 sekunnin erolla ennen Breenia. Citroenilla kaasutellut Damiano De Tommaso oli kolmas 20,8 sekuntia kärjen takana.

Belgialaiskuski Thierry Neuville oli Sisiliassa hakemassa asvalttisäätöjä Hyundain WRC-autoon. Neuville voitti niin ikään Hyundailla ajaneen norjalaisen Ole Christian Veibyn 42,6 sekunnilla. WRC-autoilla Sisiliassa ajoivat vain Neuville ja Veiby.

Targa Florio -rallissa ajettiin yhteensä kymmenen erikoiskoetta ja 92 EK-kilometriä.

Kisan toiseksi viimeinen pätkä peruttiin. Myös viimeinen erikoiskoe keskeytettiin kahdeksan ensimmäisen autokunnan jälkeen. Näin olleen Eerik Pietarisen lopullinen sijoitus on vielä arvoitus.

Katso alapuolelta näyte Targa Florio -rallin testipätkältä.